Project scholen en ouderverenigingen moet zichtbaarheid kinderen in verkeer verhogen

24 Schooldirecties en ouderverenigingen van scholen uit Mechelen en omgeving zetten hun schouders onder het project "Zorg dat je gezien wordt". Daarmee willen ze inzetten op de zichtbaarheid van kinderen in het verkeer tijdens de donkere maanden.

drombouts

Verschillende scholen organiseerden al initiatieven om kinderen te sensibiliseren over het probleem van de zichtbaarheid tijdens de winter, maar die verliepen los van elkaar. Vanuit enkele ouderverenigingen groeide het idee om de bestaande initiatieven nog wat te versterken. "De nadruk ligt op het huis-schoolverkeer, omdat de meeste scholen al acties ondernemen rond de veiligheid en zichtbaarheid bij verplaatsingen tijdens de schooluren. Ze hebben minder vat op wat de kinderen doen van en naar school toe", klinkt het.

Het project wil zoveel mogelijk scholen samen brengen. En dat vanuit een aantal doelstellingen. "We willen de totale zichtbaarheid verhogen door zoveel mogelijk kinderen zichtbaar te laten zijn, wat de drempel kan verlagen voor elk individueel kind", luidt het. "Maar we gaan ook kennis delen. Als we onze ervaringen delen, kunnen we van elkaar leren: we delen info over de acties die elke school in het verleden heeft opgezet, om zo leuke ideetjes op te doen. De haalbaarheid van de aankoop van toffe producten gaan we verhogen en we gaan zo goed mogelijk proberen aansluiten bij bestaande initiatieven van strategische partners zoals de stad."

NIGE

Foto Geert De Rycke

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio