Buschauffeur die werd gestoken met drugsspuit is niet besmet

Na maanden bang afwachten, kan Luc Cap uit Wijnegem eindelijk opgelucht ademhalen. Zijn derde en laatste bloedtest wees uit dat hij geen enkele ziekte opliep toen hij in juli door een man werd aangevallen en geprikt met een drugsspuit.

drombouts

"Dit is het einde van een lange periode van onzekerheid", zucht Luc Cap (47). Maandag kreeg hij een brief van het Instituut voor Tropische Geneeskunde in Antwerpen. Zijn derde en laatste bloedproef is negatief. Hij heeft dus geen hiv of hepatitis B of C.

Maandenlang was dat zijn grote vrees, want op 22 juli werd hij door een onbekende man gestoken met een drugsspuit. En dat voor een portemonnee waar amper 15 euro in zat. De politie voerde meteen na de feiten, die zich op de Drakenhoflaan in Deurne hadden voorgedaan, intensief onderzoek naar de dader.

Er werd onder meer een opsporingsbericht verspreid via de media. Eén persoon werd opgepakt voor verhoor, maar bleek niet de dader van de brutale overval. De vermoedelijke junkie die Luc Cap met de drugsspuit stak, werd nooit gevonden.

"Ik ben blij dat ik ten minste dit hoofdstuk van het verhaal kan afsluiten", vertelt Luc Cap. "De dokter had altijd wel gezegd dat de kans klein was dat ik effectief een besmetting had opgelopen, maar toch loop je daar mee rond, hè."

Lees meer in Gazet van Antwerpen.

DVD

Foto Patrick De Roo

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio