Dj Guy Mortier speelt ten dans

Het pensioen van Guy Mortier krijgt een onverwachte draai. De voormalig hoofdredacteur van Humo gaat plaatjes draaien in Antwerpen.

Dominick Rombouts

Bar Zeppelin zwiert de beentjes los met een Old School Fuif. "De Zeppelin is een heel leuke zaak, die bovendien gerund wordt door de moeder van mijn jongste kleinzoon, vandaar. Ik speel dus niet voor het geld zoals al die andere top-dj's, maar puur uit sympathie, en voor het plezier. En gratis drank", bezweert de zeventigjarige dj-belofte.

Verwacht van dj Mortier geen techno of dubstep. "Uitsluitend pure rock-'n-roll. Twee uur lang volgas ertegenaan. Geen gebabbel tussen de nummers. Ook geen enkele trage, op adem komen is er niet bij. Mixen? Ben je gek? Ik ben bijna honderdtwintig, for me is the real thing nog altijd goed genoeg."

Noch Guy Mortier, noch zijn snor ambiëren overigens een internationale dj-carrière. "Nee hoor. Tomorrowland? Als ze het willen opwaarderen met een paar uur rock'n'rol, wil ik het wel overwegen (lacht). Ik heb trouwens geen tijd om de boer op te gaan. Mijn dagen zitten, al doe ik eigenlijk niet veel, toch altijd vol. Als mijn kleinkinderen me opeisen, maak ik graag tijd. Gecombineerd met een woest nachtleven toch niet te onderschatten hoor."

Zaterdag 23 november, vanaf 21u Old School Fuif in Bar Zeppelin op het Antwerpse Damplein. Met DJ Guy Mortier, The Robinsons en een gratis vat La Chouffe.

Stefan LAENEN

Foto Bert Hulselmans

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio