Werkzaamheden Leermarkt zware dobber voor Parking Inno

De rioleringswerkzaamheden aan de Leermarkt, die sinds 12 november aan de gang zijn, worden niet door iedereen op evenveel gejuich onthaald. Voor Jurgen Van Steenweghen uitbater van Parking Inno, betekent dezeonbereikbaarheid van minstens drie weken een financiële aderlating.

drombouts

"Ik respecteer de beslissing van de stad en begrijp dat dit moet gebeuren. Maar normaal gezien gingen de werkzaamheden op 4 november van start", weet hij. "Uiteindelijk werden ze met een week uitgesteld en werd ik pas de dag zelf op de hoogte gebracht. Ik probeer zo goed mogelijk met de klanten te communiceren, maar zulke zaken maken dat natuurlijk moeilijker. Al doe ik mijn best via Facebook en door uitleg aan te brengen op de wegwijzers."

Financieel is de sluiting van de parking een zware dobber voor Van Steenweghen. "Als je een winkel hebt, dan komt je cliënteel te voet. Maar bij mij valt het nu volledig stil", vertelt hij. "Maar de kosten blijven wel lopen. Ik kan geen getal plakken op de exacte verliescijfers, maar een aderlating is het wel. Hopelijk lopen de werken geen vertraging op en kan de eindejaarsperiode iets goed maken."

Van Steenweghen maakte al eens een gelijkaardige situatie door na de invoering van de autoluwe binnenstad twee jaar geleden. "Die invoering was absoluut geen zegen voor mij. Nadat de Hazestraat werd afgesloten, ben ik zo'n 20% van de klanten kwijtgeraakt. Het cliënteel begon net lichtjes te stijgen. Hopelijk betekent dit geen terugslag."

NIGE, SVH

Foto Patrick Hattori

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio