Vlaams Belang: "Hebben Mechelse Syriëstrijder ontmaskerd"

Mechels gemeenteraadslid Frank Creyelman (Vlaams Belang) heeft naar eigen zeggen een Mechelse Syriëstrijder ontmaskerd. Donderdagochtend overhandigt hij een dossier met bezwarend materiaal aan schepen van Integatie en Juridische Zaken Marc Hendrickx (N-VA). Creyelman hoopt dat er gerechtelijke stappen kunnen ondernomen worden.

Dominick Rombouts

Creyelman: "De burgemeester gaat er prat op dat er geen enkele Mechelaar in Syrië gaan strijden is. Maar ik heb de Facebookpagina's van enkele Mechelse jongeren uitgeplozen. Onder hen vond ik Ali E., waarover ik dit dossier heb opgesteld", verklaart hij. "Ik trof op zijn profiel de meest haatdragende, walgelijke, gewelddadige en bedreigende teksten en afbeeldingen die ik ooit heb gezien."

"Daarnaast zijn er nog talloze foto's van zwaarbewapende jihadisten, aanbiddingsfoto's van Osama Bin Laden, het Witte Huis waarboven de zwarte zogenaamde 'al-Qaida-vlag' wappert, brandende Amerikaanse en Israëlische vlaggen, afbeeldingen van 'shariah controlled zones' en tot slot: een afbeelding waarop staat: 'Sharia4Holland Mechelen'", gaat Creyelman voort. "En op een screenshot die ik de schepen ook zal overhandigen, is te lezen dat hij al een paar weken terug is van Syrië. Hopelijk kunnen we hiermee naar het gerecht stappen."

Schepen Hendrickx wacht voorlopig af. "Donderdag bekijken we of het dossier geloofwaardig is", zegt hij. "Maar ik heb onlangs nog zowel van onze korpschef als van de Mechelse moslimgemeenschap vernomen dat er niemand naar Syrië vertrokken is."

NIGE

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio