Duur reclamedrukwerk wordt opnieuw goedkoper

Enkele maanden geleden keurde de gemeenteraad een belastingsreglement goed op de verspreiding van niet-geadresseerde drukwerken. De maatregel was omstreden, want op die manier werd reclamedrukwerk peperduur. Nu werd beslist om het reglement af te zwakken.

Bert Provoost

"Er geldt vanaf nu een vrijstelling van vijftig procent voor de eerste vier exemplaren per jaar door eenzelfde firma. De aanpassing komt er omdat we door het nieuwe reglement één van de duurdere in Vlaanderen waren. Na overleg hebben we beslist om hen hierin tegemoet te komen. De bedoeling blijft wel van minder reclame in de bus te krijgen", licht schepen van Financiën hans Welters (CD&V) toe.

"Jullie voelen aan dat het reglement slecht is. Iedereen had er kritiek op. Volgens N-VA hadden jullie het beter helemaal afgeschaft. Het is een pestbelasting tegen kleine middenstanders", gaf N-VA-raadslid Charlotte Reypens aan in de gemeenteraad.

Unizo Heist liet zich al positief uit over de wijziging. "Dit betekent een besparing van minimaal 1800 euro voor de adverterende zelfstandig ondernemer. We hebben er op aangedrongen om het te verlagen, al hadden we het ook liever helemaal geschrapt gezien."

Bert Provoost


Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio