Bestuur verdenkt ex-burgemeester van gesjoemel

Print
Keerbergen -

In Keerbergen staan N-VA en Open Vld met getrokken messen tegenover elkaar. Burgemeester Vansevenant (N-VA) verdenkt Ann Schevenels (Open Vld) van gesjoemel met gemeentegeld. “Platvloerse politiek, typisch voor de N-VA”, sneert Schevenels terug.


Kop van jut is Ann Schevenels, die met haar tricolore sjerp twaalf jaar de Keerbergse politiek domineerde. Zij wordt verdacht van niets minder dan financieel gesjoemel. Aanleiding: de jaarlijkse cheque van Keerbergen golfclub in ruil voor een trofee en een acte de présence van het bestuur.

De gemeenteraad moest het geld met als bestemming Natuurpunt en vier sociale doelen aanvaarden om te worden opgenomen in de gemeentekas. “Het getuigt van goed bestuur geschenken niet ten persoonlijke titel te aanvaarden maar via de officiële geijkte manier van het gemeentedecreet”, klinkt het bij de N-VA.

En dat was in het verleden onder Schevenels blijkbaar niet het geval want nergens was er in de boekhouding een spoor te bekennen van de cheques. “We gaan dit uitspitten tot op het bot”, verduidelijkt Vansevenant.

“Ik heb in 2000 de financieel beheerder gevraagd wat ik met de cheque moest doen”, antwoordt Schevenels. Die verklaarde niet te weten hoe het geld in te boeken en raadde Schevenels aan het geld te besteden naar eigen goeddunken. “Ik heb nadien niets meer gevraagd aan de financieel beheerder. Ofwel liegt zij ofwel liegt de schepen van financiën. Ik heb het geld altijd netjes geschonken aan Ziekenzorg en Rozemarijn.”

Schevenels vindt de situatie typisch voor de N-VA.
“Als het ergens fout loopt ligt de schuld elders. Ik kan mijn onschuld niet bewijzen want het is mijn woord tegen dat van de financieel beheerder. Dit maakt mij kwetsbaar en razend tegelijkertijd.”

Lees donderdag in Gazet van Antwerpen ook de reacties van de financieel beheerder en de directeur van Rozemarijn. Chris De Bruy
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio