Vier jongeren tekenen profcontract bij Lierse

Print
De achttienjarige Belgen Anas Tahiri, Faysel Kasmi, Mouad Tauil en Ahmed El Messaoudi hebben woensdag een contract tot 2016, met optie voor nog eens twee jaar, ondertekend bij eersteklasser Lierse. Dat maakte de club woensdag bekend.

Aanvallende middenvelder Tahiri, verdedigende middenvelder Kasmi en middenvelder Tauil zijn al actief bij de JMG-Sportacademie van Tongerlo sinds de opstart in 2008. Centrale verdediger El Messaoudi sloot aan bij de academie in de zomer van 2009.

"Dit is een belangrijke dag in de verdere ontwikkeling van onze club", vertelde sportdirecteur Tomasz Radzinski op de clubwebsite. "De Jean-Marc Guillou-Sportacademie van Tongerlo werd opgericht in 2008 met steun van onze voorzitter Maged Samy, die vandaag ook zeer trots is dat de eerste talenten een voltijds profcontract hebben getekend bij Lierse. Dit is het resultaat van de jarenlange inspanningen van alle medewerkers van de Academie, Lierse en uiteraard de spelers zelf. Deze vier spelers hebben de voorbije weken een heel goede indruk nagelaten op de trainingen van de A-kern en in de wedstrijden van de beloften. Julien Vercauteren heeft bewezen dat je als jeugdspeler kan doorstromen naar het eerste elftal, wij hopen dan ook dat deze jongens dezelfde stap kunnen zetten en belangrijke spelers kunnen worden voor Lierse. Talent hebben ze genoeg. Nu moeten ze hard werken aan hun fysieke kracht, zodat ze binnen afzienbare tijd klaar zijn om mee te strijden voor een plaatsje in het eerste elftal."

MEER VOETBALNIEUWS