Lier Woonplezier vraagt met actie verlichting op stadsvesten

Print
Lier - Met 'Verlicht de vest!' organiseert actiegroep Lier Woonplezier op vrijdag 22 november een wandelzoektocht en recreatieve loop op de stadsvesten.
"Het stadsbestuur is ondertussen meer dan tien maanden aan de slag. In het bestuursakkoord lezen we vaag iets over flankerende maatregelen die de stad leefbaar moeten houden voor de inwoners en aangename verplaatsingen voor zwakke weggebruikers moeten garanderen. Spijtig genoeg is er van die flankerende maatregelen nog niet veel in huis gekomen", zeggen Toon Van De Putte en Steve Van Looy.

"Ondertussen blijft het autoverkeer aangroeien en de zwakkere weggebruiker wordt vriendelijk verzocht zich aan te passen. Gelukkig loopt er volgens het stadsbestuur een goudader door onze stad: de stadsvesten. Deze ongeasfalteerde weg is een verstrekker van rust en de laatste veilige haven in onze binnenstad. Maar de vesten hebben ook een aantal beperkingen. Eén daarvan is het feit dat het er in de winter al heel vroeg donker is. Met onze actie willen we het stadsbestuur vragen om alvast te investeren in verlichting op de vesten."

Wie aan de actie wil deelnemen, wordt tegen 19u op de stadsvest aan de Frederik Peltzerstraat verwacht. "Breng zelf je elektrische lampion of zaklamp mee en neem deel aan onze wandelzoektocht. De echte sportievelingen kunnen ook het rondje lopen, liefst goed verlicht. Wij zorgen voor een heerlijke kom warme soep."

www.lierwoonplezier.be

Chris VAN ROMPAEY
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio