Fort 5 en Coveliersstadion jagen op kunstgrasveld

Fort 5 en Coveliersstadion jagen op kunstgrasveld

Fort 5 en Coveliersstadion jagen op kunstgrasveld

Print
Edegem -

Edegem dient bij de Vlaamse overheid een aanvraag in voor de aanleg van kunstgrasvelden in het Vic Coveliersstadion en op Fort 5, de thuishavens van respectievelijk voetbalclub Belgica Edegem en korfbalclub KVV Voorwaarts.

"Korfbalclub Voorwaarts is een van de laatste clubs in de eredivisie waarvan de eerste ploeg haar wedstrijden nog op natuurgras afwerkt.
Die velden hebben door de opeenvolging van wedstrijden te lijden. Bovendien is er door de federatie ook een verplichting opgelegd om naar terreinen met kunstgras te evolueren. Bij Belgica Edegem laat de aanleg van kunstgras en het plaatsen van verlichting op het A-terrein toe om daarvan ook 's avonds voor wedstrijden en trainingen gebruik van te maken. Het B-terrein binnen de atletiekpiste is momenteel het enige terrein in het Vic Coveliersstadion dat dit toelaat, waardoor het al snel in het sportseizoen aangetast geraakt", licht sportschepen Koen Michiels (N-VA) toe.

Uit de oproep naar projecten selecteert de Vlaamse overheid begin 2014 in totaal veertig projecten, waarbij telkens dezelfde aannemer dan de kunstgrasvelden in de loop van 2015 zal aanleggen. Voor kunstgras op het A-terrein van Belgica Edegem zou ze dan 154.000 euro bijleggen, voor de aanleg van zo'n 2500 vierkante meter kunstgras goed voor een tweetal korfbalvelden voor KKC Voorwaarts op Fort 5 draagt Vlaanderen 100.000 euro bij. Dat laatste bedrag moeten beide verenigingen ook zelf bijdragen in de kosten. Edegem komt in totaal voor 360.000 euro tussen.

Jan Van de Poel

Foto Korfbalkrant

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio