Sven Nys wint Kristallen Fiets

Sven Nys wint Kristallen Fiets

Sven Nys wint Kristallen Fiets

Print
Sven Nys heeft vanavond voor de tweede keer in zijn carrière de Kristallen Fiets gewonnen. De wereldkampioen in het veldrijden ging Jan Bakelants en Greg Van Avermaet vooraf. Op de erelijst volgt Nys Tom Boonen op.

Beste jongere was wereldkampioen tijdrijden bij de junioren Igor Decraene, beste ploegleider voor de vierde keer Patrick Lefevere (Omega Pharma-Quick.Step) en beste helper Stijn Vandenbergh.

"Belangrijk voor het veldrijden"

"Deze overwinning is belangrijk voor de kleine sport die het veldrijden is", verklaarde Nys. "Omdat veldrijders in deze verkiezing niet aan bod komen in een seizoen dat de wegrenners wel klassiekers winnen, zijn er mensen die vinden dat we beter een aparte trofee zouden hebben. Zelf deel ik de mening van Roland Liboton, die vindt dat we meer uitstraling krijgen als de twee disciplines voor één trofee moeten gaan."

"Mij doet deze tweede Kristallen Fiets enorm veel plezier. In 2007 won ik, hoewel ik geen wereldkampioen geworden was, maar omdat ik zoveel gewonnen had. Aan een tweede trofee had ik niet meer gedacht. Maar de laatste dagen had ik er wel vertrouwen in gekregen, ook al moest ik iemand verslaan die de gele trui gedragen heeft en iemand die in alle klassiekers uitgeblonken heeft. Maar ik schrik zelf wel van wat ik allemaal op mijn 37e nog kan. Dat heeft zeker te maken met zelfvertrouwen en met mensenkennis, maar ook met het feit dat ik zelden met zware blessures te maken gekregen heb. Op nu naar de Sportman van het Jaar, waarvoor ik ook al meerdere keren genomineerd was."

Belga, Foto PN

MEEST RECENT