Poetspersoneel vindt goudstaven in vliegtuigtoilet

Poetspersoneel vindt goudstaven in vliegtuigtoilet

Poetspersoneel vindt goudstaven in vliegtuigtoilet

Print
In een Indiaas vliegtuigtoilet zijn goudstaven ter waarde van omgerekend een miljoen euro (70-80 miljoen roepie) gevonden. De goudschat werd na de landing van een Jet Airways-toestel gevonden door de poetsploeg. Dat deelde de Indiase douane woensdag mee.

"De schoonmakers troffen in het toilet twee kleine tassen met 24 goudstaven van een kilogram aan", zei douanier R. Meena. Het passagierstoestel was opgestegen in de Oost-Indiase stad Patna en in Kolkata (het vroegere Calcutta) geland. De goudstaven zijn volgens hun stempel afkomstig uit Dubai. Het toestel legde voor het eerst het traject naar Kolkata af en wordt normaal ingezet op de internationale route tussen Mumbai en het Emiraat, aldus de douane.

India is een van de grootste goudafnemers ter wereld. Vele Indiërs geven de voorkeur aan juwelen in plaats van aan geld, dat lijkt hen veiliger. Het land had de voorbije maanden door de koersdaling van de roepie de invoer van edele metalen beperkt en de importtaks op gouden sieraden herhaaldelijk verhoogd.

Belga, Archieffoto

Nu in het nieuws