Dieven kraken kluizen van Boerentoren op klaarlichte dag

Dieven kraken kluizen van Boerentoren op klaarlichte dag

Dieven kraken kluizen van Boerentoren op klaarlichte dag

Print
Dieven hebben op 8 november ingebroken in de kluizenzaal van de Boerentoren in Antwerpen. Dat meldt vtm en het nieuws wordt bevestigd door het Antwerpse parket en door KBC.

Op klaarlichte dag slaagden de overvallers erin om onopgemerkt de kluizenzaal binnen te dringen. Ze probeerden er 25 kluizen open te breken, 14 ervan konden ze leegroven. 9 andere kregen ze niet open. In de kluizenzaal hangen geen camera's vanwege privacyredenen. Volgens KBC-woordvoerster Viviane Huybrecht is er echter lang niet uit alle kluizen ook effectief iets ontvreemd. "Sommige kluizen waren niet verhuurd en stonden dus sowieso leeg, van de andere zijn er bovendien ook enkele waarover de klanten ons al meldden dat er niets weg is", aldus Huybrecht. "Wat de kluizen betreft waaruit effectief zaken zouden zijn ontvreemd, daar zijn we volop bezig met het opstellen van een inventaris samen met de klanten."

Huybrecht benadrukt ook dat KBC verzekerd is voor dergelijke voorvallen. Over de omstandigheden van de roof wil de bank echter voorlopig niets kwijt. "We wachten op dat vlak het onderzoek van de politie af", stelt Huybrecht.

Ook het parket van Antwerpen bevestigt de inbraak, maar is karig met commentaar. "Het parket van Antwerpen kan bevestigen dat het een inbraak in een bankkantoor in het centrum van Antwerpen onderzoekt, waarbij 14 kluizen werden opengebroken", zegt woordvoerster Stephanie Chomé. "De verdachten worden opgespoord."

De roof vond al plaats op 8 november, maar KBC zou aan de gedupeerde klanten expliciet gevraagd hebben om het incident stil te houden. Het is nog niet duidelijk hoe groot de buit is. Pas als alle gedupeerden ondervraagd zijn, zal allicht duidelijk worden hoe groot die echt is. Al valt het nog af te wachten wat de slachtoffers daarover kwijt willen, aangezien in dergelijke kluizen vaak zaken opgeslagen liggen waarover men liever discreet blijft.

Archiefbeeld Photo News

MEEST RECENT