Ondernemers mogen Boerentoren gratis gebruiken

Ondernemers mogen Boerentoren gratis gebruiken

Ondernemers mogen Boerentoren gratis gebruiken

Print
Antwerpen - KBC stelt de Boerentoren op de Schoenmarkt in Antwerpen gratis open voor vijftig startende ondernemers. Starters met een innovatief idee moeten een jaar geen huur betalen en krijgen gratis hulp voor onder meer administratie, juridische bijstand en de opmaak van een bedrijfsmodel.
De Boerentoren, die officieel de KBC-toren heet, is 97 meter hoog en telt 26 verdiepingen. Zeven verdiepingen (verdieping 16 tot en met 22) worden nu gereserveerd voor startende ondernemers. Voorlopig zijn er al een zestal starters aan het werk. De andere plaatsen worden opgevuld via een selectieprocedure op de website Startit.be. Mensen die een origineel idee hebben voor een nieuwe onderneming, kunnen dat idee via die website uitleggen. Een jury selecteert de beste ideeën.

Tegen begin februari kunnen de geselecteerde ondernemers hun intrek nemen in de Boerentoren. "De selectie van de kandidaten gebeurt door KBC, maar ook door onze partners Accenture, Cronos, MobileVikings, Flander DC en Universiteit Antwerpen", zegt Erik Luts van KBC."Zij zullen de geselecteerde kandidaten een jaar lang gratis bijstaan. Na een jaar worden de projecten geëvalueerd. Wie goed op dreef is, mag nog een jaar blijven. De ondernemers die tegen dan voldoende gegroeid zijn, kunnen uitkijken naar een eigen pand."

CWil

Archiefbeeld Photo News

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio