Barça-doelman Valdés zes weken buiten strijd

Barça-doelman Valdés zes weken buiten strijd

Barça-doelman Valdés zes weken buiten strijd

Print
De Spaanse landskampioen en huidige competitieleider FC Barcelona kan zes weken geen beroep doen op Víctor Valdés. Dat maakte FC Barcelona woensdag bekend.

De 31-jarige doelman van de Spaanse nationale ploeg liep dinsdag in de vriendschappelijke oefeninterland in en tegen Zuid-Afrika (1-0) een spierscheur op in de rechterkuit.

Real Madrid-reservedoelman Iker Casillas kreeg in Johannesburg in de eerste helft het vertrouwen onder de lat, maar na de pauze mocht Valdés hem vervangen van bondscoach Vicente del Bosque. Na tachtig minuten moest Valdés echter noodgedwongen naar de kant, waarna Pepe Reina (Napoli) de resterende tien minuten in doel moest plaatsnemen.

Bij de Catalanen wordt hij de eerstvolgende weken in doel vervangen door de 38-jarige reservekeeper José Manuel Pinto. Daarnaast kan Barça-coach Gerardo Martino geen beroep doen op de eveneens geblesseerden Lionel Messi en Jordi Alba.

In de competitie neemt FC Barcelona het zaterdag in Nou Camp op tegen Granada. Dinsdag volgt het Champions League-treffen tegen Ajax Amsterdam. In die wedstrijd staat ook vleugelaanvaller Alexis Sánchez aan de kant met een schorsing.

Foto Reuters

Meer sportnieuws