EasyJet vliegt vanaf eind maart tussen Brussel en Londen

EasyJet vliegt vanaf eind maart tussen Brussel en Londen

EasyJet vliegt vanaf eind maart tussen Brussel en Londen

Print
De Britse lagekostenluchtvaartmaatschappij easyJet zal vanaf 30 maart 2014 twee keer per dag tussen Brussel en de luchthaven Londen-Gatwick vliegen. Dat heeft Brussels Airport bekendgemaakt.

EasyJet zal daarmee instaan voor de enige verbinding tussen de luchthavens van Zaventem en Gatwick. Momenteel wordt er vanop Brussels Airport wel al op Heathrow, de grootste luchthaven van Londen, gevlogen. "Vroeger hebben we nog vluchten tussen Brussel en Gatwick gehad, maar dat is ondertussen wel al lang geleden", zegt Jan Van der Cruysse, woordvoerder van Brussels Airport.

De luchtvaartmatschappij easyJet mikt met de nieuwe verbinding niet enkel op mensen die in Londen aanwezig moeten zijn, maar ook op toeristen die via de luchthaven van Gatwick een overstap willen maken op een andere vlucht. Londen-Gatwick is de belangrijkste basis van easyJet.

Op welk tijdstip de twee vluchten tussen Brussel en Gatwick zullen plaatsvinden is nog niet duidelijk. "Vermoedelijk gaat het om één vlucht 's ochtends en één vlucht 's avonds", zegt Van der Cruysse.

Londen-Gatwick is de tiende bestemming van easyJet vanop Brussels Airport. Een maand geleden werd bekendgemaakt dat de lagekostenluchtvaartmaatschappij eind maart 2014 ook een verbinding inlegt tussen Brussel en de Franse stad Bordeaux.

Belga, Archieffoto

Nu in het nieuws