Middenstand geeft auto weg bij het eindejaarsshoppen

Print
Herentals -

Wie tussen 1 en 31 december winkelt in Herentals en bij aankopen 10 stempels verzamelt op een shoppingkaart, heeft op 6 januari kans een Kia Picanto te winnen. Met deze actie wil de middenstand Herentals als winkelstad promoten.

"Het winkelgebeuren in de stad kan wel wat ondersteuning gebruiken", vond schepen van Middenstand Jan Michielsen (CD&V).
Hij wilde afstappen van de traditionele eindejaarsacties waar de winkelende schare 'Helemaal Herentals'-cheques kon winnen.

Michielsen deelde die verzuchtingen met Michael Peeters van Kia-garage Peeters en die liet er geen gras over groeien: hij schenkt een personenauto die via de eindejaarsactie wordt verloot onder geïnteresseerde kooplustigen. Ze kunnen daartoe een overal verkrijgbare shoppingkaart laten afstempelen in 140 winkels, waaronder ook vier zaken in Noorderwijk.

"Het is voor het eerst dat er handelszaken van Noorderwijk meedoen met onze middenstandsactie", glundert de schepen.

Met de ruime leegstand in het (winkel)centrum kan Herentals kan de Herentalse middenstand wel wat animo tijdens het eindejaarswinkelen gebruiken.

"Het is noodzakelijk Herentals opnieuw de kaart te zetten als dé winkelstad", pleit Jan Michielsen. "Iedereen die in Herentals straks zijn aankopen doet, krijgt een handige shoppingkaart, waarop je tien stempels van evenveel verschillende zaken moet verzamelen. Als je die hebt kan je de kaart tot 4 januari deponeren in de brievenbus van de dienst Toerisme op de Grote Markt, bij Unizo in de Kloosterstraat 1 in Herentals of in de dorpshuizen van Noorderwijk en Morkhoven. Een deurwaarder trekt de winnaar op 6 januari. Die krijgt dan een Kia Picanto op zijn oprit. De auto kost 11.290 euro. De btw moet hij of zij wel zelf betalen."

"Elke aankoop in de winkels telt. Ook een brood of een krant. Natuurlijk kunnen inwoners van buiten Herentals ook meedoen, hoe meer hoe liever zelfs", lacht Jenny De Becker van de Herentalse van de middenstandsorganisatie vzw Thals.

Tijdens de eindejaarsperiode zijn er in Herentals ook twee koopzondagen: 15 en 22 december. De winkels zijn dan open tot 17u30. Op 15 december gaat de kerstmarkt door en op 22 december rijdt de Kerstman door de Herentalse straten. Benieuwd dat op zijn slee met rendieren is.

Marc HELSE
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio