Mortsel koploper in partnergeweld binnen Minos

Mortsel koploper in partnergeweld binnen Minos

Mortsel koploper in partnergeweld binnen Minos

Print
Mortsel - Binnen de Minos-zone (Mortsel, Wommelgem, Wijnegem, Borsbeek en Boechout) registreerde de politie in 2012 zo’n 280 gevallen van partnergeweld. Mortsel was koploper met meer dan 100 dossiers en dus volgen in 2014 extra inspanningen.
Als uitloper van de nationale champagne ‘Blijf niet ijskoud voor partnergeweld’ voerde schepen Gitta Vanpeborgh (sp.a) woensdag actie op de openbare markt. Samen met de organisaties VIVA-SVV en Zij Kant deelden ze folders met bijhorende magneetjes uit én hadden ze lokale cijfers bij om een en ander te illustreren. Vorig jaar waren er in onze provincie 8000 gevallen, waarvan 280 in de Minos-zone en iets meer dan 100 in Mortsel. “Wat toch een behoorlijk aandeel is in de politiezone. En we vermoeden dat er nog heel wat cases zijn waar we geen weet van hebben.”

Vandaar de noodzaak, zo stelt de schepen, om extra inspanningen te leveren. “De cijfers zijn niet alarmerend. Maar die 100 zijn er 100 te veel. We moeten iedereen opnieuw alert krijgen. We plannen zeker nieuw overleg met alle betrokken actoren zodat we samen nog meer kunnen inspelen op het probleem. Nieuwkomer in 2014 is bovendien ons Buurt & Preventiecafé (27 januari in stadhuis, red.). Daar geven we onze inwoners de kans hun stem te laten horen over tal van thema’s zoals intrafamiliaal-en partnergeweld. Vanuit die bevindingen stellen we dan de meerjarenplanning op van de dienst veiligheid-preventie-en buurtwerking”, besluit schepen Vanpeborgh strijdvaardig.

Info: Hulplijn partnergeweld, 1712.Seppe SLAETS

Foto Dirk Kerstens

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio