Vriendin van verdachte douanier vraagt vrijspraak

Vriendin van verdachte douanier vraagt vrijspraak

Vriendin van verdachte douanier vraagt vrijspraak

Print
Op het proces van de 'bende van de douanier' heeft de advocaat van Dora H. (28), het Hongaarse liefje van douanier Tim D. (32), de vrijspraak gepleit.

De aanklager had voor haar twee jaar cel en 55.000 euro boete gevorderd voor witwaspraktijken en lidmaatschap van een criminele organisatie, maar volgens de verdediging wist ze helemaal van niets. "Ze leefde in weelde zonder zich vragen te stellen", klonk het.

Tim D. hangt veertien jaar cel boven het hoofd, omdat hij in zijn functie als douanier criminele bendes geholpen zou hebben bij de invoer van minstens 10,9 ton cocaïne via de Antwerpse haven. Hij werd daarvoor vorstelijk vergoed.

Grote luxe

In 2011 liet hij in stripclub Myo-o zijn oog vallen op paaldanseres Dora, die hij overlaadde met geschenken. Begin 2012 gingen ze samenwonen. Ze leefden in grote luxe. Hij zei dat hij een grote schadevergoeding had gekregen na een rechtszaak over een medische fout.

Volgens het openbaar ministerie wist Dora maar al te goed waar Tim D. mee bezig was, maar haar advocaat betwist dat. "Ze wist niet eens wat zijn beroep was. Hij had haar alleen maar verteld dat hij voor de overheid werkte. Dat hij douanier was, vernam ze van de politie. Hij betrok haar nergens bij, want dan werd ze spreekwoordelijk naar het toilet gestuurd om haar neus te poederen ", stelde meester Christophe Bielen.

Flat in Boedapest

De procureur vordert ook de verbeurdverklaring van een flat in Boedapest en van 122.000 euro op twee Hongaarse bankrekeningen. De advocaat stelde zich enerzijds vragen bij de omvang van dat bedrag en pleitte anderzijds dat ze dat appartement met haar eigen geld gekocht had.

Op 27 november komt de verdediging van 'schatbewaarder' Anthony V.D.L. aan het woord. Tim D. en de meeste andere beklaagden laten verstek gaan.

Belga

Foto: de verdachte douanier Tim D.

MEEST RECENT