Man (53) sterft na uit de hand gelopen caféruzie in Tienen

Man (53) sterft na uit de hand gelopen caféruzie in Tienen

Man (53) sterft na uit de hand gelopen caféruzie in Tienen

Print
Een caféruzie in Tienen heeft afgelopen nacht een dodelijke afloop gekend. Een 53-jarige man die het aan de stok kreeg met de café-uitbater en een andere, 25-jarige klant, raakte zwaargewond en overleed in de loop van de dag aan zijn verwondingen. Dat meldt het Leuvense parket. De 25-jarige klant is opgepakt en het Leuvense parket heeft een onderzoeksrechter gevorderd.

De juiste omstandigheden en aanleiding voor het incident zijn nog onduidelijk. Zeker is wel dat het in een café op de Tiense Veemarkt tot een hoogoplopende discussie kwam tussen een 53-jarige klant en de café-uitbater. De uitbater zette de vijftiger uiteindelijk uit het café.

Toen die opnieuw wilde binnenkomen omdat zijn rugzak nog in het café zou staan, duwde hij de toegangsdeur krachtig open. Die deur belandde tegen het gezicht van een vrouwelijke klant die een bloedneus opliep. Een andere klant, een 25-jarige uit Tienen, kwam daarop tussenbeide en er ontstond een schermutseling waarbij beide mannen klappen uitwisselden. De 53-jarige Tienenaar kwam ten val en werd afgevoerd naar het ziekenhuis. Zijn toestand ging in de loop van de dag achteruit en de man overleed woensdag rond de middag.

Het parket stelde het labo en een wetsdokter aan en de 25-jarige man werd gearresteerd. De onderzoeksrechter in Leuven werd gevorderd op verdenking van opzettelijke slagen en verwondingen met de dood tot gevolg. De recherche van politiezone Tienen voert onder leiding van de onderzoeksrechter het onderzoek naar de precieze omstandigheden van de feiten.

Belga, Beeld Google Street View

Nu in het nieuws