Marco Borsato stelt in Antwerpen nieuw album voor

Print
Ruim drie jaar na zijn vorige plaat heeft Marco Borsato een nieuw album klaar. Woensdag stelde hij 'Duizend spiegels' voor in Antwerpen waar ze hem op woensdag 21 mei in het Sportpaleis verwachten voor een eenmalig concert.

"Het werd tijd", zegt Borsato. "Aan de andere kant wou ik niets forceren. Ik wou mijn tijd nemen. Zoals iedereen weet heb ik in de flipperkast van het leven de kant geraakt, in 2009 ben ik zakelijk diep gevallen. Maar wat steeds overbleef was de muziek en de essentie daarvan. Ik heb me met dit album weer kunnen opladen. Ik heb terug plezier in wat ik doe en voel me vrijer dan ooit."

De titel van het album verwijst naar de vele manieren en facetten waarop eenzelfde lied kan worden geïnterpreteerd. "Een lied heeft het effect van duizend spiegels. Iedereen heeft zijn eigen versie, voelt er iets anders bij, hoort er iets anders in. En toch is er geen welbepaalde waarheid."

Nummer met dochter

De Nederlandse superster, die inmiddels 23 jaar bezig is, wou met 'Duizend spiegels' ook een nieuwe sound creëren. Daardoor vind je er een dansbaar nummer op zoals Muziek, waarbij Borsato's vaste schrijver John Ewbank die ook met deejay Armin van Buuren werkt zich duidelijk heeft laten gaan. Of duetten met rapper Gers Pardoel (Stem), Trijntje Oosterhuis (Ik zou het zo weer overdoen) en zelfs zijn eigen dochter Jada en Lange Frans (Samen voor altijd).

In Nederland stoomden zowel Muziek als Ik zou het zo weer overdoen intussen al naar de nummer één op de hitlijsten. Goed voor zijn 17de en 18de nummer één daar.

Of het ook bij ons zo storm loopt voor 'Duizend spiegels' kunnen we vanaf maandag 25 november volgen, dan ligt het album in de winkel. De voorverkoop voor het Sportpaleis-concert van 21 mei 2014 start zaterdag 23 november om 11u via www.teleticketservice.com. Voorlopig is er maar één concertdatum voorzien.

Patrick POPPE

Foto Dirk Kerstens

Nu in het nieuws