Minderjarige (17) rijdt in op groep jongeren en pleegt vluchtmisdrijf

Minderjarige (17) rijdt in op groep jongeren en pleegt vluchtmisdrijf

Minderjarige (17) rijdt in op groep jongeren en pleegt vluchtmisdrijf

Print
De minderjarige die woensdagmiddag acht personen verwondde toen hij inreed op een tramhok in Gent, was een 17-jarige jongen die reed met de wagen van zijn vader. Dat werd uit goede bron vernomen. Het Gentse parket bevestigt alleen dat de jongen met een voorlopig rijbewijs reed. Hoewel hij minderjarig is, kan hij aangehouden worden door de onderzoeksrechter. De politie pakte ook een andere minderjarige jongen op die als passagier in de wagen zat.

Het ongeval gebeurde rond 13 uur aan de Coupure in Gent. De autobestuurder week van de baan af en ramde een schuilhok van De Lijn. Acht personen raakten daarbij gewond, van wie twee zwaargewond. Geen van de slachtoffers verkeert in levensgevaar. Eén persoon liep complexe breuken op en is er ernstig aan toe. Het ging vooral om leerlingen van het Koninklijk Technisch Atheneum MoBi. De leerlingen worden opgevangen en zullen donderdag bijstand krijgen van slachtofferhulp.

Vluchtmisdrijf

De bestuurder van de wagen pleegde vluchtmisdrijf, maar de politie kon hem later oppakken. De 17-jarige jongen werd thuis opgepakt, nadat getuigen de nummerplaat van de wagen hadden kunnen noteren. Verder onderzoek moet uitmaken of hij alleen in de wagen zat. Er is een verkeersdeskundige aangesteld en de verdachte wordt nog verhoord. Het parket bevestigt dat de jongen met een voorlopig rijbewijs reed, maar geeft geen details over de omstandigheden. Vermoedelijk was de minderjarige in de wagen niet vergezeld van een begeleider, en hield hij zich dus niet aan de voorwaarden van zijn voorlopig rijbewijs.

Uitzondering

Het parket beslist woensdagavond wat er met de minderjarige moet gebeuren. Hij kan voor de jeugdrechter gebracht worden, maar ook voor de onderzoeksrechter in Gent. Hoewel het om een minderjarige gaat, kan de onderzoeksrechter hem laten aanhouden. Minderjarigen kunnen normaal gezien niet in de gevangenis opgesloten worden, maar de wetgever voorzag een specifieke uitzondering voor een minderjarige tussen de zestien en achttien jaar die een verkeersongeval met gekwetsten veroorzaakt en vluchtmisdrijf pleegt.

Belga

Foto Belga

.

Nu in het nieuws