Overlastteam politie heeft nieuwe citybikes

Print

Overlastteam politie heeft nieuwe citybikes

Mechelen - Het overlastteam van de Mechelse politie heeft zopas 11 nieuwe, moderne citybikes gekregen. Daarnaast werden voor de politiemannen ook 8 nieuwe stadsfietsen aangekocht. Het gaat om een investering van bijna 19.000 euro.
Het team kreeg de nieuwe, moderne citybike ter vervanging van hun oude fietsen. De politiemensen van het overlastteam zijn makkelijk in het straatbeeld te herkennen door hun specifieke bikers-uitrusting. De oude fietsen waren meer dan tien jaar oud en aan vervanging toe

Daarnaast investeert de lokale politie ook in nieuwe stadsfietsen. Deze fietsen worden onder meer gebruikt door de wijkagenten en voor korte administratieve verplaatsingen, maar zijn even belangrijk als de camera's in het Mechelse straatbeeld

Het overlastteam heeft als hoofdtaak de bestrijding van overlastfenomenen in de stad. Zij frequenteren de overlastgevoelige plaatsen (met lawaaihinder, graffiti, druggebruik, ..) en treden regulerend of verbaliserend op indien nodig.

Tijdens de weekends voeren zij toezicht uit op het uitgaansleven in de stad (voornamelijk bij fuiven en in de buurt van cafés die voor overlast kunnen zorgen). Ook de huisarresten die werden uitgesproken door de Jeugdrechter worden door hen opgevolgd. Per overlastplaats zorgt een coördinator voor opvolging en voorstel tot aanpak van het probleem.

LDN

Foto Leo De Nijn
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio