Betaalbare flats verdringen Lepelhof

Betaalbare flats verdringen Lepelhof

Betaalbare flats verdringen Lepelhof

Print
Mortsel - De Ideale Woning wil een complete nieuwbouw met 27 flats realiseren op de plek waar nu het Lepelhof staat. De stad kwam daarover zopas tot een akkoord met de sociale huisvestingsmaatschappij en met de Dekenij van Kontich, eigenaar van het huidige complex.
Eind 2012 liet de vzw Parochiale Werken der Dekenij van Kontich het stadsbestuur weten gemeenschapscentrum Lepelhof in Mortsel Dorp te willen verkopen. Vraagprijs: zo’n 2 miljoen euro. Mortsel stemde in om alles te huren voor anderhalf jaar. Anders kwamen de cafetariahouder en de vele verenigingen die er huizen mogelijk op straat te staan. Dat gaf de stad tevens de tijd om de staat van het gebouw te controleren met zicht op een eventuele definitieve aankoop. Alle betrokken adviezen draaiden evenwel negatief uit. “Dus moesten we op zoek naar een andere oplossing en die vonden we bij de Ideale Woning”, vertellen schepen voor Financiën Koen Dehaen (N-VA) en burgemeester Erik Broeckx (N-VA). ‘De maatschappij werd bereid gevonden om de hele site aan te kopen. Er komt een nieuwbouw van drie bouwlagen met 27 betaalbare appartementen en een ondergrondse parking. Het project past prima binnen het bestaande dorpsgezicht.”

Mortsel gaat zelf eveneens participeren in het project, met name in de gemeenschapsruimte die deel uitmaakt van de nieuwbouw. “Het is voor ons heel belangrijk dat we die gemeenschapsfunctie daar in die buurt kunnen behouden”, zegt de burgemeester. Maar sowieso moeten de cafeteria-uitbater en verenigingen als toneelgroep Streven, het Mortsels Jeugdtoneel en de afdeling van Kind en Gezien, die net als nog een handvol occasionele gebruikers Lepelhof behuizen, wel op zoek gaan naar een nieuwe thuis. “Pas in de loop van 2016 start de bouw. Dat maakt dat we nog twee jaar de tijd hebben om voor al deze verenigingen naar een nieuwe huisvesting te zoeken."

Seppe SLAETS

Foto Dirk Kerstens
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio