Comédienne Niki De Sitter pakt uit met nieuwe show

Comédienne Niki De Sitter pakt uit met nieuwe show

Comédienne Niki De Sitter pakt uit met nieuwe show

Print
Zele - Met een recente scheiding achter de rug viel Nikki De Sitter plots helemaal alleen met haar kinderen Flor en Roos. In plaats van te kniezen, creëerde ze een nieuwe zaalshow vol herkenbare situaties.
em>En ze trouwden, leefden nog lang en gelukkig en kregen vele, vele kinderen. Zo eindigde Schoppenvrouw, Niki’s vorige onewomanshow.

"Schoppenvrouw ging om de typische vrouwenzaken", zegt Niki De Sitter.
"Kinderen krijgen, de gevolgen voor het vrouwenlijf en een man hebben. Maar aan mijn sprookje kwam een eind toen mijn prins op zijn witte paard met de noorderzon verdween. Ik bleef achter met twee kinderen, twee jobs, twee extra vetrollen en twee gigantische wallen onder mijn ogen van vermoeidheid."

Voor de actrice betekende de scheiding een bron van inspiratie voor een nieuwe show. "Ik had twee mogelijkheden: in de zetel kruipen met een fleece dekentje, een groot pak chips en een bleitfilm. Ofwel in de zetel kruipen met een fleece dekentje, een groot pak chips, een bleitfilm en een pak wilde plannen voor een nieuwe show."

Knipoogjes van mannen

Het werd het laatste. 38 is een show over 38 jaar worden, over het streven naar maatje 38, over kinderen die minstens 38 keer per dag je haren 38 centimeter de hoogte injagen, 38 knipoogjes van vreemde mannen op de datingsite en nog veel meer. 38 baseert zich op herkenbare situaties uit het leven gegrepen. "Ik vertrek vanuit mijn leefwereld en door overdrijving wordt dat lachwekkend. Maar elke ouder zal zich in de situaties herkennen.
Plots was mijn situatie anders. Ik was 37 en moest van nul herbeginnen. Ik ben single en moet opnieuw op zoek naar en man. De laatste keer dat ik dat deed was ik twintig. Maar met meerdere jobs, twee kids en een huishouden heb ik geen tijd om een man te zoeken. Dus schreef ik mij in op een datingsite. De reacties waren hilarisch en bijwijlen onvoorstelbaar. Een waarzegster zag in haar kaarten dat ik rond mijn 38ste verjaardag mijn nieuwe man zal tegenkomen. Ze wist me ook te vertellen dat ik mijn ideale man kan creëren. Dat ga ik samen met het publiek tijdens de show dan maar eens doen."

Johan Picqueur

FOTO: GEERT DE RYCKE
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio