Rode Kruis houdt sms-actie voor Haiyan

Rode Kruis houdt sms-actie voor Haiyan

Rode Kruis houdt sms-actie voor Haiyan

Print
Het Rode Kruis houdt nog tot 30 november een sms-actie om geld in te zamelen voor noodhulp in de Filipijnen. Dat meldde de organisatie in een persbericht. Zowel het Rode Kruis als Artsen Zonder Grenzen (AZG) willen zich nu vooral richten op hulpverlening in de meer afgelegen gebieden.

De teller van Rode Kruis-Vlaanderen en het Franstalige Croix-Rouge Belgique staat intussen op 800.000 euro. Wie een kleine bijdrage wil leveren kan nog tot 30 november "RKV" sms'en naar 4666. Een berichtje kost 1 euro en gaat integraal naar de Rode Kruisacties in de Filipijnen. Het Benelux urgentieteam dat afgelopen zaterdag naar de Filipijnen vertrok, heeft intussen al noodhulpgoederen verdeeld in een moeilijk bereikbaar deel van Cebu.

Extra hulpverlening

Artsen Zonder Grenzen breidt inmiddels de hulpverlening op de Filipijnen verder uit. Dat stond te lezen in een persbericht. AZG doet dat op vijf van de zwaarst getroffen plaatsen, maar de organisatie maakt het nu een prioriteit om ook op de afgelegen plaatsen medische noodhulp te bieden.

In Guiuan op Samar eiland, dat zwaar getroffen is, is een team bezig met het opzetten van een veldhospitaal, waar patiënten zullen kunnen overnachten en waar ook een kraamkliniek zal zijn, staat te lezen in het persbericht. In grote steden als Tacloban is volgens Artsen Zonder Grenzen intussen al veel humanitaire hulp aanwezig. Ze proberen daarom onder meer met boten mobiele klinieken te organiseren op de eilandjes ten oosten van Panay.

Momenteel heeft Artsen Zonder Grenzen 160 medewerkers in de Filipijnen. In totaal haalde de organisatie ook al 977.000 euro op voor hulpverlening.

Eerder vandaag liet de FOD Buitenlandse Zaken weten dat het B-Fast team in Palo al een duizendtal patiënten heeft verzorgd in zijn veldhospitaal.

Uw Gift

  • Haiyan 21-21: giften zijn welkom op het rekeningnummer BE17 0000 0000 2121 of via www.1212.be

  • Artsen Zonder Grenzen (AZG): rekeningnummer BE73 0000 0000 6060 of via de site van AZG

  • Plan België: rekeningnummer BE84 0000 0001 5659 met vermelding 'Noodhulpfonds Filipijnen' of via www.planbelgie.be

  • Rode Kruis-Vlaanderen: rekeningnummer BE53 0000 0000 5353 met vermelding 'Filipijnen' of via www.redcross.be


Hebt u weet van lokale hulpacties voor de slachtoffers van de tyfoon? Organiseert u zelf zo'n actie? Laat het ons weten via hier@reageren.be. Gelieve ook uw telefoonnummer te vermelden.


BELGA
Foto EPA

MEEST RECENT