Woningbrandje door vuurwerk na afloop van WK-kwalificatiematch

Woningbrandje door vuurwerk na afloop van WK-kwalificatiematch

Woningbrandje door vuurwerk na afloop van WK-kwalificatiematch

Print
Antwerpen - In de Korte Zavelstraat is dinsdagavond een kleine woningbrand ontstaan toen vierende supporters na afloop van de WK-kwalificatiewedstrijd Algerije-Burkina Faso (1-0) vuurwerk afstaken. Niemand raakte gewond.

Een 100-tal voetbalsupporters was samengekomen in een vzw in de Korte Zavelstraat om daar Algerije-Burkina Faso te volgen. Inspecteurs van de politie maakten de verantwoordelijke van de vzw duidelijk dat hij moest proberen de supporters rustig te houden.

Bij het einde van de wedstrijd, die gewonnen werd door Algerije, kwam er toch een grote groep uitzinnige supporters de straat op met vuurwerk en Bengaals vuur af. De inspecteurs probeerden dit tegen te houden, maar plots vloog één van de afgestoken pijlen door de ruit van een raam van een woning aan de Korte Zavelstraat.

De pijl bleef in het gordijn steken waardoor het gordijn en de lamellen vuur vatten met een hevige rookontwikkeling als gevolg. De bewoonster (33) werd gemaand tijdelijk de woning te verlaten.

Het brandende gordijn werd naar buiten gesmeten. De brandweer was snel ter plaatse. De schade bleef beperkt tot het raam, het gordijn en de lamellen. Er was ook nogal wat rookschade in de woning.

Nadat de brand was ontstaan en een veiligheidsperimeter was ingesteld, vertrokken de supporters in verschillende richtingen en keerde de rust terug. Niemand raakte gewond.

Foto BFM

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio