Zendschip Radio Veronica nu te bezoeken

Zendschip Radio Veronica nu te bezoeken

Zendschip Radio Veronica nu te bezoeken

Print
Voor zeezenderfanatici en voor andere nieuwsgierigen moet het een buitengewoon Sinterklaasgeschenk zijn: het sinds zondag permanent in Amsterdam aangemeerde vroegere zendschip van de legendarische Nederlandse zeezender Radio Veronica is zeker op 6 en 7 december voor iedereen te bezichtigen, zo staat op de website die de nieuwe eigenaar heeft opgestart.

De Norderney was vanaf 1964 voor de kust van Scheveningen het tweede zendschip van Radio Veronica. Het lag na het sluiten van de zender in 1974 enkele jaren in het Kempisch Dok in Antwerpen. Vorig jaar werd het restant van het schip voor een grondige restauratie en renovatie naar Nederland teruggesleept.

Vorig weekeinde is het helemaal opgekalefaterde zendschip vanuit Groningen naar Amsterdam gesleept. Het ligt nu aan de NDSM pier, tegenover de IJ kantine, naast het Botel.

Daar vinden nu de laatste werkzaamheden plaats: aansluiting van de nodige nutsvoorzieningen, het heien van palen waaraan het schip komt te liggen, en de plaatsing van een groot waterterras.

Vanaf 6 december 10 uur 's morgens kan iedereen een kijkje komen nemen op de Norderney. Net als de daaropvolgende dag zijn er 's avonds (betalende) optredens.

BELGA
Archieffoto LUMA

MEEST RECENT