Gerecht onderzoekt mogelijke afrekening in gevangenis Sint-Gillis

Het Brusselse parket heeft een gerechtelijk onderzoek geopend naar het gewelddadige overlijden van een gedetineerde in de gevangenis van Sint-Gillis maandag. Dat meldt de krant La Capitale woensdag en wordt bevestigd door het parket, dat voorlopig echter weinig commentaar kwijt wil over de zaak.

dvansant

De 34-jarige gedetineerde kwam maandag om het leven op een ondergrondse verdieping van de gevangenis. De omstandigheden van zijn overlijden zijn nog onduidelijk. Het Brusselse parket kon alleen meedelen dat een wetsdokter ter plaatse was afgestapt en dat er een gerechtelijk onderzoek is geopend. In het kader van dat onderzoek zal eerstdaags een autopsie worden uitgevoerd op het lichaam van de overledene.

Volgens La Capitale bestaat het vermoeden dat het om een afrekening gaat tussen gedetineerden maar daarover wil het parket zich voorlopig niet uitspreken. Uit welingelichte bronnen vernam Belga dat er zich de voorbije weken herhaaldelijk vechtpartijen hebben voorgedaan tussen groepen gedetineerden van Afrikaanse en Marokkaanse origine maar of er een verband is met het overlijden, is nog niet duidelijk.

BELGA Archieffoto Belga

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio