Quizzer die per ongeluk afdrukte eist 4.875.000 euro (video)

Print
Arrold van den Hurk, die in het Nederlandse spelprogramma 'Miljoenenjacht' de vergissing van zijn leven maakte, eist de 4.875.000 euro aan prijzengeld die hij door zijn neus geboord zag terug. Hij stapt daarvoor naar de rechter. Dat meldt Algemeen Dagblad.

Van den Hurk wilde met de teller op 125.000 gewoon doorspelen, maar drukte - wellicht door de opwinding - op de rode knop, die het spel eigenlijk stopzet. Presentatrice Linda De Mol had het hem nog zo graag gegund, maar de notaris was overbiddelijk. Vervolgens besloten Linda en Arrold om het spel af te maken en tot ieders afgrijnzen bevatte het koffertje dat Arrold anders mee naar huis had mogen nemen de hoofdprijs van 5 miljoen euro.

Rechtszaak

Van den Hurks advocaat motiveert dat er nergens in het reglement stond dat de rode knop altijd een einde maakt aan het spel. "Reglement is reglement. Mijn cliënt heeft dat gelezen en ondertekend. De organisatie heeft na de bewuste spelavond een zin over de rode knop toegevoegd aan het reglement op zijn website", klinkt het.

Bovendien voert de advocaat aan dat de notaris in opdracht van programmamaker Endemol handelde en wist dat het om de hoofdprijs ging. Bij Endemol reageren ze dat de spelregels correct zijn toegepast en dat daarmee de kous af is.

Belga
Nu in het nieuws