Inrichting bezoekerscentrum kost 170.000 euro

Inrichting bezoekerscentrum kost 170.000 euro

Inrichting bezoekerscentrum kost 170.000 euro

Print
Nijlen - Het bezoekerscentrum Briljante Kempen dat in aanbouw is aan de voormalige diamantslijperij aan de Spoorweglei, zal de komende maanden ingericht worden als een belevingscentrum rond diamant.
Hiervoor werd door Elke Verhoeven, adviseur van Briljante Kempen, een bijzonder bestek opgesteld. De gemeenteraad keurde dit bestek goed. "De ruwbouw is bijna klaar. De uitgaven voor de inrichting worden geraamd op 169.400 euro, waarvan vanuit Toerisme Vlaanderen een toelage van 84.000 wordt bijgepast. Hierin zit het uitwerken van het concept, het samenstellen en vormgeven van het belevingscentrum, de supervisie op de opbouw en de praktische realisatie van de tentoonstellingsarchitectuur inbegrepen", zegt burgemeester Paul Verbeeck (CD&V).

In het gebouw komt er zowel een vaste, permanente tentoonstelling als ruimte voor tijdelijke, thematische tentoonstellingen. Daarnaast komt er ook een infotheek, een ruimte voor workshops of bijeenkomsten en een kantoor voor de toeristische dienst.

Vlaams Belang vond de kostprijs voor de inrichting aan de hoge kant. "Het is veel geld. Hopelijk wordt het geen lopende rekening", aldus Ingrid Van Wunsel. "Er komt nog een extra bedrag bij in crisistijd. Wij zouden andere prioriteiten leggen", vulde Jinse Jinse Van Den Bogaert (N-VA) aan.

Bert Provoost

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio