"We zoeken ons geluk nu ergens anders dan in geld"

We zoeken ons geluk nu ergens anders dan in geld

Seks & Relaties

"We zoeken ons geluk nu ergens anders dan in geld"

Print

De Vlaming is weer gelukkig, ondanks de economische crisis die nog steeds aanwezig is. Opvallend genoeg denken we ook niet dat de toekomst er beter zal gaan uitzien, en toch zeggen we gelukkiger te zijn. "We hebben ons erbij neergelegd", verklaren onderzoekers.

Uit een studie van de CM blijkt dat 68% zegt gelukkig te zijn, ten opzichte van 17% die ronduit toegeeft ongelukkig door het leven te stappen. Nochtans zegt 60% zich zorgen te maken over de economie en de toekomst. Maar, en daar ligt een grote verandering, we liggen er niet meer van wakker. De economische crisis bezorgt 52% niet langer extra stress en slapeloosheid.

"We trekken het ons gewoon allemaal minder aan. We hebben ons er intussen bij neergelegd dat het crisis is en na zo veel jaren zijn we het gezeur hierover beu. We laten ons geluk minder bepalen door onze economische toestand, maar wel door hobby's, leuke dingen met het gezin, de fijne taken van onze job, de goede relatie met collega's, … Deze dingen zijn er wel allemaal op vooruitgegaan tegenover vorig jaar en vinden we ook belangrijker. Dat blijkt uit onze doelstellingen voor de toekomst. De allerbelangrijkste zijn nu: je goed in je vel voelen, voldoening hebben van je werk en leven en goede sociale contacten. Veel geld verdienen en carrière maken komen nu zelfs op de allerlaatste plaats", aldus Sofie Taeymans, een van de hoofdonderzoekster van de KULeuven, in Het Laatste Nieuws.

Photo News

NIET TE MISSEN