Mexico pakt probleemloos voorlaatste WK-ticket

Mexico pakt probleemloos voorlaatste WK-ticket

Mexico pakt probleemloos voorlaatste WK-ticket

Print
Mexico heeft zich woensdag in het Westpac-stadion in Wellington als 31e land geplaatst voor het WK voetbal 2014 in Brazilië. De ploeg van coach Miguel Herrera won de terugwedstrijd van het barrageduel tegen Nieuw-Zeeland met 2-4. Eerder hadden de Mexicanen de heenmatch al met 5-1 gewonnen. Mexico is het 31ste en voorlaatste land dat een WK-ticket te pakken heeft en Uruguay is eigenlijk ook al zeker na de 0-5 zege in de heenwedstrijd tegen Jordanië.

Bij de rust stond Mexico woensdag met 0-3 voor na een hattrick van Peralta (14', 29' en 33', foto). James milderde in de 80e minuut op strafschop en Fallon (83') bracht de Nieuw-Zeelanders op 2-3. Pena legde vier minuten voor affluiten de eindstand vast.

Voor Mexico is het de zesde opeenvolgende WK-deelname. Het was achtstefinalist op de jongste vijf WK's, maar plaatste zich deze keer maar op het nippertje voor de barrages. In zijn tiende en laatste kwalificatiewedstrijd in de CONCACAF-zone ging Mexico immers met 2-1 onderuit bij Costa Rica. Alleen omdat ook Panama met 2-3 verloor van de Verenigde Staten mocht Mexico in de barrages aantreden.

Er is nog één WK-ticket te verdelen, maar dat gaat zo goed als zeker naar Uruguay. De tweevoudige wereldkampioen haalde het vorige week in Amman met 0-5. De terugwedstrijd tegen Jordanië staat vannacht (onze tijd) op het programma.

De loting voor het WK is op vrijdag 6 december vanaf 17 uur (onze tijd).

De 31 WK-landen

EUROPA
Nederland, Italië, BELGIË, Zwitserland, Duitsland, Spanje, Engeland, Rusland, Bosnië en Herzegovina, Griekenland, Kroatië, Portugal en Frankrijk

AZIË
Japan, Australië*, Iran, Zuid-Korea
*Australië heeft zich geplaatst via de Aziatische campagne in plaats van de Oceanische

ZUID-AMERIKA
Brazilië (gastland), Argentinië, Colombia, Chili, Ecuador

CONCACAF (Noord-Amerika, Centraal-Amerika en de Caraïben)
Verenigde Staten, Costa Rica, Honduras, Mexico

AFRIKA
Nigeria, Ivoorkust, Kameroen, Ghana, Algerije

Belga, Foto AFP

MEER VOETBALNIEUWS