Roemeense prijsduivendief krijgt tien maanden cel

Roemeense prijsduivendief krijgt tien maanden cel

Roemeense prijsduivendief krijgt tien maanden cel

Print
Bonheiden - Een Roemeense prijsduivendief die in januari 2012 de 69 prijsduiven van Kris Cleirbaut uit Bonheiden stal, heeft tien maanden celstraf gekregen. Slechts drie duiven zag de man uit Bonheiden terug. De totale waarden van de beestjes wordt geschat op 50.000 euro. Enkel de voorhechtenis van de dief was effectief. Die heeft hij al uitgezeten en hij zal eerstdaags vrijkomen.

De beklaagde deed zich voor alsof hij naar België wilde verhuizen om hier met de duiven te komen spelen. De Bonheidenaar liet hem zelfs laten oefenen met zijn duiven en won zo zijn vertrouwen.

De diefstal vond plaats begin januari 2012. Samen met een kompaan was de dief naar België gereisd om de 69 duiven - goed voor een waarde van 50.000 euro - te stelen.

Achteraf kreeg zijn kompaan drie prijsduiven cadeau als dank.

Het was via een tip uit Roemenië dat de politie te weten gekomen is dat de duiven in Roemenië zaten. Drie duiven werden teruggevonden en volgens de beklaagde zouden de overige duiven zijn losgelaten in de natuur.

De verdediging betwist de diefstal niet. De braak op de toegangsdeur van de tuin en de hoeveelheid dan weer wel. Hij heeft er maar 34 meegenomen en zeker niet de duurste, zei de raadsman van beklaagde.

Waarom heeft hij de duiven gestolen? "Omdat mijn cliënt nog gewerkt heeft bij de eigenaar en nog geld te goed had", aldus de verdediging. Zij vroeg een milde toepassing van de strafwet.

LDN
Archieffoto Joris Herregods: Eén van de duiven van Kris Cleirbaut

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio