Dringend gezocht: skileraars

Dringend gezocht: skileraars

Dringend gezocht: skileraars

Print
Merksem - De Oostenrijkse skischolen zijn op zoek naar 3000 extra skileraars, en daar mogen ook Belgen bij zijn. Wij zijn immers goed in talen en dat is een groot voordeel. Tegenwoordig doen veel rijke Russen en Oost-Europeanen aan wintersport in Oostenrijk.

Momenteel tellen de 642 Oostenrijkse skischolen zo’n 17.000 skileraars. Zowat een derde van hen zijn buitenlanders - voornamelijk uit Duitsland en Nederland. Belgen zijn er minder, maar de vereniging van Oostenrijkse skischolen roept ook hen op om in Oostenrijk te komen werken. “In een paar jaar tijd willen we naar 20.000 skileraars gaan”, zegt secretaris-generaal Christian Abenthung. “Er is steeds meer vraag naar privélessen, ook voor off-piste skiën en voor langlauf.”

Ronny Geerinck (34), ex-skikampioen uit Merksem, leidt met zijn Snow Academy skileraars in spe op. Hij werkt nauw samen met een aantal Oostenrijkse skischolen. “Tegenwoordig doen heel wat Russen en Oost-Europeanen aan wintersport in Oostenrijk”, zegt Geerinck. “Zij hebben best wat geld te besteden aan privélessen.”

Lees meer in uw krant

SYLVIA MARIËN
Foto: Ronny Geerinck in actie

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio