Wilmots: "Spelers die bij hun eigen club niet spelen, dat is het probleem"

Print

Wilmots: Spelers die bij hun eigen club niet spelen, dat is het probleem

België verloor dinsdagavond in het eigen Koning Boudewijnstadion een oefeninterland tegen Japan met 2-3. Bondscoach Marc Wilmots meende nadien de reden van de nederlaag te kennen: "We hebben één groot probleem: sommige spelers missen wedstrijdritme".

Een duidelijke boodschap richting onder meer Marouane Fellaini (Manchester United) en Kevin De Bruyne (Chelsea), die bij hun clubs niet vaak aan spelen toekomen.

Lees ook: Matige Rode Duivels onderuit tegen Japan

"Ik wilde Hazard eens uittesten in een andere positie. Daarvoor dient een oefeninterland natuurlijk", zei Wilmots over het feit dat de Chelsea-speler centraal op het middenveld startte. Samen met Mertens en Mirallas stond hij in steun van diepe spits Lukaku.

"We verloren evenwicht in die driehoek, maar hadden toch een paar goede momenten in de eerste helft. Nadien zijn we te veel achteruit gaan leunen", ging de bondscoach voort."Geen verschuivingen meer"

"Het grote probleem is ook dat er spelers zijn die geen basisplaats hebben bij hun club, en die dus matchritme missen. In september en oktober kan je zoiets goedmaken dankzij de voorbereiding. Maar op een bepaald moment, wanneer je slechts twee wedstrijden speelt op 45 dagen bijvoorbeeld, wordt ook dat moeilijk. Dat hebben we vandaag gezien. Het is nu aan die spelers om te kiezen of ze nog wel bij hun huidige club willen blijven strijden om een basisplaats."

Wilmots eindigde met een duidelijke boodschap: "Er zal niet meer geschoven worden. Mijn typeploeg is stilaan klaar. Maar in mei zal er nog bekeken worden wie gespeeld heeft bij zijn club. Wie dan fysiek niet klaar is, zal het moeilijk krijgen.""Competitief blijven"

Ook Kevin Mirallas, die dinsdag van Wilmots een basisplaats kreeg en na 15 minuten de score opende, had na de partij een boodschap voor enkele van zijn ploegmaats.

"Als we competitief willen zijn met de nationale ploeg, moet elke international aan de bak komen bij zijn eigen club. Anders voel je dat in wedstrijden zoals deze. Vandaag was dat erg zichtbaar. Voor een België in topvorm zal iedereen een basispion moeten zijn bij zijn eigen club."

Belga, Foto's Belga/PN

Meer voetbalnieuws