Stromae neemt clip op in Antwerpen

Stromae op een strak rijtje met een achttal dansers, zijn kapsel in een excentrieke coupe gesneden. De ene kant mannelijk, de andere kant vrouwelijk Op de achtergrond steeds hetzelfde deuntje: Rendez-vous, rendez-vous, rendez-vous ….

dvansant

Dat was het tafereel dat zich dinsdagavond afspeelde voor de ingang van café Hola Pola. Verscheidene passanten haalden hun smartphone boven om stiekem wat foto’s te trekken. Ook onze fotografe deed haar best, maar had het moeilijk om de muur van de productieploeg te doorbreken.

“De clip moet een verrassing blijven Binnen twee weken weten jullie meer”, zei de manager van Stromae. “Ik wil nu nog niets over de inhoud verklappen ” Waarop hij ons verzocht zo snel mogelijk te verdwijnen. We leidden te veel af. Ook Stromae zelf richtte het woord tot onze fotografe: “Wacht een beetje”, zei hij in zijn beste Nederlands.

Om de clip op te nemen, bleken twee opnamedagen heel nipt te zijn. Stromae’s entourage koos eetcafé Hola Pola op het Damplein in Antwerpen uit als locatie voor een videoclip, hoogstwaarschijnlijk voor zijn nieuwste hit Tous les-mêmes (Rendez-vous). Het bleek de tweede opnamedag. De andere scènes werden opgenomen in een studio in de shelter van Park Spoor Noord. “We zijn gisteren doorgegaan tot 4u ’s nachts”, vertelde een medewerkster van productiehuis Caviar, dat al eerder al voor de clip van Papaoutai zorgde. “Het wordt heel uitdagend om alles vandaag af te ronden. Er komt heel wat bij kijken en dat voor een clipje van maar 3 minuten.”.

“Ik ben uiteraard heel trots dat ze mijn café hebben uitgekozen. Ik sluit hiervoor graag een dag de deuren”, klonk het bij de eigenaar van café. Hola Pola. “Ze zijn al van 11u deze ochtend bezig. Het is een zeer aangename productieploeg. Verscheidene cafés hadden zich kandidaat gesteld, maar ze waren specifiek op zoek naar een locatie met terras. De andere opnames doen ze in de shelter, waar ze zelf een soort van studio hebben opgezet.”

ELLEN BOGAERT Foto Sarah Van den Elsken

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio