Aanvraag verkaveling Achterheide ingetrokken

Print
Westerlo - De aanvraag tot een verkaveling aan 'Achterheide' werd weer ingetrokken. De bewoners reageren opgetogen, blijven riolering eisen. Vraag is of dat geld in het meerjarenplan van de gemeente zal worden ingeschreven? CD&V en N-VA lijken er nog niet uit.

Nv Danneels wil aan de Achterheide een verkaveling van 21 vrijstaande en gekoppelde eensgezinswoningen en een appartementsblok met vijf sociale woningen bouwen. De firma trekt zijn verkavelingsaanvraag in, dit in afwachting van een nieuwe, aangepaste, aanvraag.

Tegen de plannen waren 200 bezwaarschriften ingediend. Maar daarmee zijn de bewoners van Achterheide, Ploegstraat, August Cannaertsstraat en Lievekensstraat nog niet van de dreiging van natte voeten verlost, want het grachtenstelsel daar werkt onvoldoende. De bewoners eisen dat de gemeente 2,24 miljoen euro besteed aan de aanleg van riolering in hun buurt. "Zeker voor dat de gemeente een hernieuwde verkavelingaanvraag van Daneels goedkeurt", zegt het buurtcomité. Maar dat geld staat op heden niet in de begroting.

In meerjarenplan of niet?

Schepen van Openbare Werken Herman Wijnants (N-VA) stelde voor het debat hierover uit te stellen tot in december de begroting wordt voorgelegd aan de raadsleden. Hij liet een opening: "We kunnen de aanleg van riolering aldaar opnemen in ons meerjarenplan en een jaar op de werken plakken."

Maar schepen van Financiën Filip Verrezen (CD&V) ging op de rem staan: "Dat is voorbarig. De opmaak van de budgetten is nog niet rond. We moeten de mensen niet blij maken met een dode mus. Dit vereist studiewerk. Van oppositiezijde moet men ook maar eens aangeven hoe men die riolering gaat betalen zonder de belasting te verhogen."

Lees woensdag meer in Gazet van Antwerpen - Editie Kempen

MARC HELSEN

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio