De Cirkel opent half 2014 kringwinkel in Massenhoven

Print
Zandhoven - Sociale werkplaats en arbeidszorgproject De Enter (de werkvormen achter kringwinkel De Cirkel) opent half 2014 een grote kringwinkel aan de Liersebaan 131-133 in Massenhoven, op de hoek van de Antwerpsebaan.

"Het gaat om de gebouwen van een vroegere aardappelboer", vertelt Rob Vermeylen van De Cirkel, de vzw die al kringwinkels heeft in onder meer Brecht, Westmalle en Wuustwezel. "Er was al langer vraag naar een kringwinkel in Zandhoven, maar het heeft even geduurd vooraleer we een goede locatie konden aankopen. In de aardappelhangars kunnen we een kringwinkel én sociale werkplaats van zo'n 450 vierkante meter maken, plus een klein verdiepje. Er zijn ook twee woningen, waarvan we eentje voor ons personeel zullen inrichten. Van de tweede woonst kunnen we eventueel een sociaal dagcentrum of woonproject maken."

De kringwinkel opent normaal half volgend jaar, maar de ophaling zal al vroeger opstarten. Op 28 november is er een eerste huis-aan-huis-textielophaling.

"Dankzij de mobiele kringlooptenten, hebben veel Zandhovenaars onze werking leren kennen", vertelt Vermeylen. "We merken dat ze veel meer dan vroeger als klant naar De Cirkel in bijvoorbeeld Brecht komen, of er ook goederen laten leveren.

De Cirkel/De Enter helpt vooral langdurig werklozen aan een job én doet ook veel voor het milieu.

KMA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio