Gaston Berghmans opgenomen in ziekenhuis: "Ik dacht dat hij een hartaanval had"

Gaston Berghmans werd begin november opgenomen in het ziekenhuis van Antwerpen. De man leed aan een zware longontsteking. Zijn vrouw Jenny bleef echter met de daver op haar lijf.

mgeysmans

"Ineens voelde ik mij niet zo goed en kort erna lag ik in het ziekenhuis. Maar ik word goed gesoigneerd hoor, heel lieve verpleegsters. Behalve eentje, die kwam hier de eerste dag binnen, stapt naar mijn bed en roept: 'Tijd voor uw pillekes mijnheer'. En nog voor ik kan vragen welke medicijnen ik precies krijg, is zij ze al in mijn mond aan het duwen. Alsof ik ze zelf niet meer kan innemen. En nu drinken, was haar volgende commando, terwijl het water langs mijn pyjama naar beneden liep. Daar kon ik niet mee lachen. Gelukkig is ze de dagen erna wel wat vriendelijker geworden", vertelt Gaston in Story.

"Het was inderdaad schrikken", vertelt Jenny. "Gaston was wat gaan rusten, zoals hij elke middag doet, maar toen hij weer in de woonkamer kwam, zag hij lijkbleek en had hij bijna 39 graden koorts. Ik heb toen onmiddellijk onze dokter gebeld en die heeft niet getwijfeld. Er werd meteen een ziekenwagen gebeld en we zijn naar de spoeddienst van het UZA gebracht. Daar heeft Gaston eerst drie uur op de spoedafdeling gelegen, toen werd de diagnose longontsteking vastgesteld. Ik dacht eerst dat hij een lichte hartaanval had gekregen. Ik zag aan Gaston dat hij echt niet in zijn normale doen was."

Photo News