Hondenweide Beatrijs kreeg sas

De stad Lier liet aan hondenweide Beatrijs tussen de kanaaldijk en de Beatrijslaan een sas plaatsen. Dat werd vorig jaar door de gebruikers gevraagd.

Van Rompaey Chris

De voorlopig enige hondenweide die Lier rijk is, opende in mei 2011. Het jaar daarop volgde een evaluatie. De gebruikers vroegen onder meer een sas aan de ingang. "Ondertussen werd dit sas geplaatst. Een externe aannemer plaatste de extra draadafsluiting en poortjes. De eigen stadsdiensten zorgden voor een bijkomende grachtoverwelving en het verplaatsen van de hondenpoepvuilbak", zegt schepen van Wijkwerking Rik Pets (N-VA).

"Het aanbrengen van een sas heeft een aantal voordelen. Hierdoor is er namelijk ruimte om de leiband rustig aan of uit te doen. Bij het betreden of verlaten van de hondenweide is er geen directe confrontatie met andere honden. De honden kunnen ieder aan hun kant van de poort wennen en zo kan de natuurlijke orde van de roedel zijn werk doen. Tot slot krijgen honden die vrij rondlopen op de weide zo minder gelegenheid te ontsnappen bij het openen van de poort", legt Rik Pets uit.

Chris VAN ROMPAEY

Archieffoto Joren De Weerdt: opening hondenweide BeatrijsMeer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio