Den Daak wil jongerencentrum op G. Van der Lindenplein

Jongerencentrum Den Daak hoopt dat het nieuwe jeugdhuis op het Gustaaf Van der Lindenplein gebouwd wordt.

Van Rompaey Chris

Den Daak is nu in de Handelsstraat gehuisvest. Het jongerencentrum moet daar weg, omdat dat pand in gemeenschapscentrum Plaza geïntegreerd zal worden.

Het vorige gemeentebestuur besliste daarom dat het jeugdcentrum naar domein De Locht moest verhuizen. Omdat dit niet naar de zin van de jongeren was, koos het nieuwe schepencollege in mei voor een nieuwbouw.

"Onze administratie heeft in overleg met Den Daak en de jeugdraad verscheidene locaties onderzocht. Van drie locaties werden de voor- en nadelen uitvoerig opgelijst en binnenkort verwacht ik van een advies met daarin wat de beste locatie is", zegt schepen van Jeugd An Verlinden (sp.a).

Simon De Beukeleer, voorzitter van Den Daak, hoopt dat het schepencollege voor het Gustaaf Van der Lindenplein kiest. "Dit is voor ons veruit de beste locatie. Het jongerencentrum ligt daar centraal en vlak tegen de dijk, zodat we onze naam ?Den Daak' kunnen behouden. Het plein is gemakkelijk met de fiets bereikbaar en er is voldoende parkeergelegenheid. Het jongerencentrum zou er links aan de zijde van de bomen komen, zodat alle andere organisaties er probleemloos kunnen blijven plaatsvinden."

Chris VAN ROMPAEY

Foto Patrick HattoriMeer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio