Arendonkse chef-kok is viskok 2014

Ivan Menten van restaurant Lèche Plat is de winnaar van de Nationale Horecawedstrijd van VLAM en krijgt de titel Viskok van het jaar 2014. Al voor de 25ste maal daagde VLAM alle Belgische professionele koks uit om een zo lekker en origineel mogelijk gerecht in te sturen met de Vis van het Jaar, pladijs, als hoofdingrediënt.

awillems

Een vakjury maakte een voorselectie uit de ingestuurde recepten. Vijf finalisten werden weerhouden om op 18 november live tegen elkaar op te nemen in de demonstratiekeuken van Horeca Expo.

De Arendonkse chef-kok haalde het van Tim Vervynckt van restaurant Nuance in Duffel, Dimitri Van Berlo van restaurant Chef's Table in Burcht, Sam Van Houcke van bistro Onder de Toren in Hansbeke-Nevele en Ivan Puystiens van restaurant Oh Restaurant in Sint-Idesbald.

Menu

Ivan Menten van restaurant Lèche Plat in Arendonk maakte de meeste indruk op de jury en won de wedstrijd met 'IN GEROOKTE BOTER GEGAARDE PLADIJSFILET, ARTISJOK, ZEEKRAAL EN KROKANTE KALFSHERSENEN MET JUS VAN STRANDKRAB'.

De winnaar ontving de trofee van de 'Viskok van het jaar', ontworpen door kunstenaar Tuur De Rijbel, een cheque ter waarde van € 1.250, een dinerkaart voor twee personen bij Hof van Cleve in Kruishoutem, en een waardebon van € 250 van Flanders Expo.

TCLA

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio