Stelende ambtenaar vliegt een jaar achter de tralies

Een vrouw die vorig jaar nog in dienst was van de gemeente Lebbeke, hield geld van gemeentebelastingen en vuilniszakken achter. Ze kwam niet opdagen voor haar proces en kreeg een zware straf van de rechter: een jaar effectief in de gevangenis.

Van Overstraeten Stef

Daisy C. hield geld van belastingbetalers achter in de gemeente Lebbeke waar ze aan de slag was als ambtenaar. De vrouw was bode en verkocht in Wieze ook vuilniszakken aan de inwoners van de Lebbeekse deelgemeente. De feiten vonden plaats in de periode tussen oktober 2011 en mei 2012. "In totaal werd er voor 8475 euro geld achtergehouden van vuilniszakken die werden verkocht", schetst procureur Annelies De Cauwer. "De vrouw gaf aan met financiële problemen te kampen. Maar een ambtenaar in functie die geld steelt, daar staan zware straffen op." Ondertussen is Daisy C. ontslagen bij de gemeente Lebbeke. Ze kwam niet opdagen op haar proces.

De rechter in Dendermonde oordeelde zwaar, omdat een ambtenaar in functie vertrouwd wordt door de mensen. Hij veroordeelde Daisy C. tot een effectieve gevangenisstraf van een jaar en het betalen van een boete van 3000 euro. Ook werd haar onmiddellijke aanhouding bevolen. De gemeente Lebbeke stelde zich geen burgerlijke partij, waarschijnlijk omdat het achtergehouden geld ondertussen volledig is terugbetaald. SVOV

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio