Schietpartij Libération: Openbaar Ministerie gaat uit van één dader

Het Openbaar Ministerie in Parijs is op zoek naar een man van ongeveer 40 jaar die verantwoordelijk zou zijn voor zowel de schietpartij bij de Franse krant Libération als bij de bank Société Générale. Dat heeft officier van justitie François Molins, ook bevoegd voor terrorisme, maandag laten weten.

awillems

De gezochte man drong maandagvoormiddag met een luchtdrukgeweer het gebouw van de krant Libération in Parijs binnen en opende er het vuur in de inkomhal. Daarbij raakte een assistent-fotograaf ernstig gewond. De dader sloeg daarna op de vlucht en zou even later aan het hoofdkantoor van Société Générale ook drie schoten gelost hebben, zonder daarbij slachtoffers te maken. Vrijdagmorgen was vermoedelijk dezelfde man ook al binnengedrongen bij de nieuwszender BFMTV in Parijs. Hij bedreigde toen journalisten en sloeg daarna op de vlucht.

Aanvankelijk was het niet duidelijk of er een verband was tussen de verschillende incidenten en of er meerdere daders waren. Het Openbaar Ministerie gaat er nu van uit dat de drie incidenten het werk zijn van een en dezelfde dader omdat de omstandigheden in alle drie de gevallen gelijkaardig zijn.

Er wordt met man en macht gezocht naar de dader en verschillende mediagebouwen in Parijs staan onder politiebescherming.

Belga

MEER OVER Parijs