Stadhuis weer omgevormd tot Sintstad

Voor het tweede jaar op rij vormen de sint en zijn pieten de historische vertrekken van het Mechelse stadhuis weer om tot Sintstad. Vanaf zaterdag 23 november zijn de kinderen welkom.

Sven Van Haezendonck

Kapperspiet mocht maandagnamiddag als eerste zijn salon 'De Spaense Schaer' voorstellen aan leerlingen van basisschool De Ham. "Ik maak hier al dertig jaar kapsels alsof het voor mezelf zou zijn", grapte hij. Samen met restaurant Carameliet van SOS Piet en bioscoop Pietopolis is het dit jaar een van de nieuwigheden in Sintstad. Schepen van Jeugd Greet Geypen (Open Vld) overhandigde braafjes de grote sleutel van de poort van het stadhuis aan Sinterklaas.

Tot zijn feestdag op 6 december mag hij in een van de belangrijkste gebouwen van de stad zijn zin doen: op zaterdag 23 en zondag 24 november, en op zaterdag 30 november en zondag 1 december zijn kinderen welkom van 10 tot 16u, en op woensdag 27 november van 13 tot 16u. Een rondleiding duurt een halfuur. Kinderen van 3 tot 12 jaar mogen gratis binnen. Wie ouder is dan twaalf en volwassenen betalen 2,5 euro. Je moet wel reserveren.

Net zoals vorig jaar kan je opnieuw een fairtrade ontbijt met de sint winnen. Kinderen worden uitgedaagd om een portret van de sint of een van zijn pieten te maken op een boterham of een gebakken ei. Maak er een foto van en mail hem voor 27 november naar kinderstad@mechelen.be.

Reserveren voor de Sintstad kan online via

. Hou dan wel rekening met twee euro extra administratiekosten. Telefonisch bestellen kan ook via 070-222 800, of je kan tickets afhalen bij UiT in Mechelen in de Hallestraat 2-4-6.

SVH

Foto Patrick Hattori

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio