1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Den Abeel moet klaar zijn tegen zomer 2014

Een delegatie van de OCMW-raad heeft maandagmorgen een bezoek gebracht aan de werf van het nieuwe dienstencentrum Den Abeel. Het complex in de Mechelse wijk Mahatma Gandhiwijk moet in juni volgend jaar de deuren openen.

Sven Van Haezendonck

Eind september 2012 werd de eerste steen gelegd van het toekomstige diensten- en het wijkcentrum. Het oude complex werd gesloopt, en op dezelfde plek in de Jozef Verbertstraat verrijst een nieuwbouw van ruim 2,5 miljoen euro. De bouw die in april startte, is ondertussen al goed opgeschoten en moet in april 2014 afgewerkt zijn. "Daarna volgt de inrichting. Het is nog steeds onze bedoeling om in juni te verhuizen", zegt OCMW-voorzitter Koen Anciaux (Open Vld).

In het gebouw komen er twee polyvalente zalen, en er zal ook plek zijn voor de kinderwerking, het wijkonderhoudsteam en de wijkpolitie. "Buiten zorgen wij voor overdekte petanquebanen en een overdekte fietsenstalling", geeft Anciaux aan. Ondertussen wacht het OCMW nog steeds op de goedkeuring voor de bouw van een gelijkaardig centrum in de wijk Oud-Oefenplein in Mechelen-Noord. Daarvan is voorlopig alleen de symbolische eerste steen gelegd, wat al gebeurde in mei dit jaar.

SVH

Foto's Sven Van Haezendonck

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio