Geerdegemvaart afgesloten voor verkeer

Aan de Colomabrug in Mechelen is de Geerdegemvaart sinds maandagmorgen afgesloten. Volgende week maandag 25 november gaat de Hanswijkvaart dicht, zoals de plannen vandaag voorliggen voorgoed.

Sven Van Haezendonck

De Geerdegemvaart werd afgesloten om de bouw van een autotunnel onder Leuvense Vaart mogelijk te maken. De beschikbare werfzone is daar zo smal, dat alle verkeer er wordt gebannen. Zelfs voetgangers en fietsers mogen niet meer door. Fietsers kunnen best via de andere kant langs de Vaartdijk en de Hanswijkvaart rijden.

Voor de voetgangers werden de trappen aan de Postzegelbrug tijdelijk een beetje opgelapt, want op termijn verdwijnt het viaduct en grote investeringen worden er niet meer gedaan. De lokale politie heeft maandag een oogje in het zeil gehouden, om ervoor te zorgen dat het verkeer vlot verliep.

Al wordt het grote verkeersleed pas volgende week verwacht als ook de Hanswijkvaart sluit, een cruciale verbinding naar het centraal station en het centrum. Om de doorstroming van het verkeer enigszins te verzekeren, wordt de rotonde op het Koning Albertplein deels afgezet. Zo zal het vanuit de Leopoldstraat niet meer mogelijk zijn om rechtstreeks het station te bereiken. In de Hendrik Consciencestraat komen er twee volwaardige afslagstroken naar rechts.

SVH

Foto SVH

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio