Bernard Wesphael vraagt dinsdag vrijlating aan Gentse kamer van inbeschuldigingstelling

De Gentse kamer van inbeschuldigingstelling buigt zich dinsdagvoormiddag over de voorlopige hechtenis van Waals parlementslid Bernard Wesphael, die beschuldigd wordt van de moord op zijn vrouw Véronique Pirotton. De verdediging van Wesphael zal opnieuw pleiten dat hij parlementair onschendbaar is en moet vrijgelaten worden.

awillems

De raadkamer in Brugge bevestigde twee weken geleden de aanhouding van Wesphael. Zijn verdediging ging in beroep tegen die beslissing. Zijn advocaten hadden opgeworpen dat hun cliënt parlementair onschendbaar is en dat ze geen kennis hadden van de resultaten van de autopsie en het toxicologisch onderzoek. De Gentse kamer van inbeschuldigingstelling zal dinsdag het beroep van Wesphael behandelen. Als de KI de beslissing van de raadkamer bevestigt, blijft Wesphael nog minstens twee weken in voorhechtenis.

De zaak van Wesphael staat om 10 uur gepland, maar dat kan uitlopen omdat nog negen andere zaken eerst behandeld worden. Om te vermijden dat er beelden van Wesphael gemaakt worden, zal de pers alleen toegang krijgen tot de gelijkvloerse verdieping in het gerechtsgebouw. De uitspraak van de kamer van inbeschuldigingstelling wordt dinsdagnamiddag verwacht.

Belga

MEER OVER Bernard Wesphael