Fietsers claimen plaats in Mechelse straten

FullMoonBikeRide, zo heeft het nieuwe spontane initiatief waarmee fietsers hun plaats in de Mechelse straten claimen. Zondag ging de eerste editie door. De volgende vindt al plaats op dinsdag 17 december.

Sven Van Haezendonck

Enkele tientallen deelnemers waren zondagavond naar de Grote Markt afgezakt voor een fietstocht van tien kilometer door het centrum. Het woord zegt het een beetje zelf, de FullMoonBikeRide is een fietstocht van Mechelaars bij volle maan. "Gewoon een uurtje fietsen om te laten zien dat er een fietscommunity bestaat die een plaats claimt in onze straten", zegt mede-organisator Jasper Truyens.

Het idee voor de toch is ontstaan bij enkele ondernemers die gebruik maken van de fiets bij hun activiteit: de mobiele fietshersteldienst Fietsenpech uit Heffen, soepboer Soeper met de bakfiets, en Jasper zelf met zijn Pakfiets. "Maar hopelijk gaat het ook een eigen leven leiden", stelt hij. De eerste editie kreeg alvast de steun van café Sava, waar alle deelnemers werden getrakteerd op een glaasje cava. Afspraak voor de volgende tocht: dinsdag 17 december om 19u, eveneens op de Grote Markt.

SVH

Foto organisatie FullMoonBikeRide

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio